Blandat

Love <3 Hope

 I början av hösten ville mina stora barn göra något för att försöka hjälpa några av alla de flyktingar som lämnat sina hem och sina länder. Vi hade många samtal om varför människor flyr, hur krig kan uppstå men också hur vi kan hjälpa. 

Vi har skänkt kläder, leksaker och hygienartiklar, vi är världsföräldrar och skänker till Rädda Barnen och Läkare utan gränser, men vi ville göra mer. Vi började pärla armband med Williams budskap, som alla skulle kunna förstå, och sålde dem. Vinsten gick oavkortat till UNHCR, Röda Korset, Rädda barnen och Läkare utan gränser. 

Vi började med tio armband och sedan lade jag ut inlägg på Facebook. Efter det pärlade vi i mängder… Totalt samlade vi in ungefär 8 000:- som vi swishat vidare. Jag är väldigt stolt och rörd över barnens initiativ och omtanke – alla kan göra något litet! 

  
  

Att skapa ordning…

I mitt pysselskåp är det fullkomligt kaos! Papper, pärlor, piprensare, glitter, ögon, stansar, klister och pennor trängs med varandra och… Öppnar man dörren är det stor risk att man får något över sig!

Igår började jag rensa och insåg att jag har mer material och saker än jag först trott. I förra veckan var jag till exempel nära att beställa fler maxipärlor till Elliot (som ännu är för liten för dem…) och så hittade jag dessa. Jag tror nog att sex liter pärlor kommer att räcka ett tag!

Igår gjorde jag äntligen allvar av mina tankar om ordning! Helst vill jag ha genomskinliga burkar så att barnen kan se allt och själva ta fram det de vill skapa med, men efter att ha mätt och funderat blir det lite annorlunda. Förhoppningsvis blir det riktigt bra också! Jag beställde ett stort antal lådor från Ikea samt tre riktigt smarta hyllor för förvaring av alla olika papper vi har i skåpet. Jag kommer att behöva modifiera hyllorna och jag hoppas innerligt att det fungerar. Jag återkommer med bilder ur skåpet och på förvaringslösningar senare. Kanske till och med en bild som visar skåpets fruktansvärda skick just nu också…

Tema träd – trädmemory

Jag är tillbaka! För ett par veckor sedan startade jag upp en årskurs etta och har haft en fantastisk start med dem. Vi arbetar mycket med grupprocesser och att stärka kompisrelationer i klassen med dramaövningar, lekar och massage.

När det kommer till NO ska vi arbeta med löv- och barrträd och givetvis har jag fixat en del material som hör till temat. En del har jag sett tidigare liknande material (framförallt på engelska) och annat har jag både sett och använt för länge sedan men vet inte vart jag får tag på – varför jag har återskapat det. Självklart delar jag med mig med materialet jag gör, det är ju roligt om fler får användning av det!

Först ut är ett memoryspel med olika löv- och barrträd. Du väljer själv hur många par du vill spela med, plocka ut fyra-fem par eller gör det svårare med fler löv. Felkontrollen är den färgade ramen runt paret där bilden på bladet paras ihop med trädets namn. Dessa kort går givetvis att använda till många andra uppgifter – att dela ut i handen på barnen när ni är i skogen och be dem hitta trädet, att lära sig känna igen olika löv, att sätta upp som inspiration… Möjligheterna är oändliga 😉

Ladda hem trädmemo!

blad1 blad2 blad3 blad4

 

Tävla om en kaffemaskin hos Nina!

Fantastiska Nina var här igår på fika och jag bjöd på bedrövligt kaffe. Kanske blir det godare med en sån här tjusig kaffemaskin? Vi bjuder nämligen gärna våra gäster på fint kaffe även om vi inte dricker själva men just igår var nog smakupplevelsen inte någon höjdare direkt 😉

Tävlingen driver hon själv och går att besöka på hennes blogg!

 

 

Nyckelpigememo

Jag gjorde ett memoryspel med snöflingor för ett tag sedan, men nu börjar jag längta efter mer ljus och vårens inträde. Därför blev det ett nytt memory, denna gång med nyckelpigor som tema.

Nyckelpigorna är grupperade för att underlätta för barnet. Ett par får du när du hittar kortet med rätt antal nyckelpigor och kortet med motsvarande siffra.

 

nyckel1 nyckel2 nyckel3 nyckel4

 

nyckelpigememo

Som vanligt tipsar jag om att skriva ut, klippa, klistra upp på tjockare papper och laminera för bättre hållbarhet.

 

Pepparkakstävlingar

Jo, jag vet, jag har tjatat. Det är lite roligt ändå det här med tävlingar.

Vi skickar in ett gäng bilder till bland annat formina, det är en av mina favoritsidor som jag flitigt beställer från. Ni som känner mig bra kanske vet att jag har en hel kökslåda med pepparkaksformar? Ni andra får reda på det nu 😉