Gott och blandat

Gles uppdatering

Jag fick lite dåligt samvete när jag lade upp det senaste inlägget, jag har verkligen inte uppdaterat frekvent det senaste. Det är lätt att komma med sedvanliga ursäkter om hur det är att överleva maj och juni som lärare (och förälder till tre egna barn), om poolbygge, renovering av barnrum och semester då alla måsten flugit sin kos, och de ursäkterna är alldeles sanna. Det är också så att jag har fått möjligheten att skriva en egen bok vilket jag ägnat en stor del av sommaren åt. För mig är det ett väldigt spännande projekt som betyder mycket för mig, och i skrivande stund arbetar jag för att slutföra den innan vår lilla bebis beräknas dyka upp i slutet av oktober. Det är med andra ord osedvanligt mycket som snurrat på och det är bloggen som blivit lidande (och kanske städningen!) men det litar jag på att ni har förståelse för.

 

15 september 2010

Igår var en fin dag! Barnen var på dagis ett par timmar på förmiddagen och sedan åkte vi till mormor! Hemma hos min mamma är det som att vandra runt i en skattkammare, hälften av alla saker skulle jag kunna smuggla med mig hem. Som tur är så har jag en väldigt snäll mamma, så därför fick jag några glasburkar, en brödfat (eller vad man nu ska ha det till) och världens finaste burk. Vi plockade äpplen också och just nu sprider sig en fantastisk äppeldoft i hela huset. Jag gör nämligen “äppelgott” (torkade äpplen) som ska få ligga i en fin glasburk sedan. Kanske blir det lite maränger i en annan… Korgen funderar jag starkt på att måla i vitt, den är lite skadad och jag tror att det skulle kunna bli fint. Den vackra plåtburken ska jag ha knäckebröd i, det kommer bli toppen!

(Jo, jag ser nu att man blir aningens sjösjuk av att titta på den här bilden – ursäkta!)

Glasburkarna är nog min gamla farmors tror jag, det känns iaf väldigt roligt att få hit några av dem!

Barnen lekte, jag och mamma pratade. Vi bläddrade igenom lite tidningar (som jag också fick) och idag har jag klippt ut massvis med fina recept på både tårtor, kakor och mat som jag sparar i min receptpärm. Förutom allt detta avslutades detta med att mamma (aka mormor) klippte tre av fem närvarande barn. Två var mina 😉

En lite bonus igår var att lillebror Edvard och flickvännen Jonna följde med oss hem. Vi hade en riktigt trevlig kväll och såg lite film på slutet (I could never be your girlfriend). Sent blev det, men det var det värt!

Internet lever igen!

Hurra – jag är tillbaka! Telia råkade gräva av en kabel (jag tror det var på ungefär sex platser) och vi har inte haft något internet på ett och ett halvt dygn. Telefonin har varit lite sådär också – men nu är vi tillbaka!

Jag återkommer efter maten 😉

Besökare i mängder

Igår hände något otroligt, lite över 40 unika besökare hittade hit på en och samma dag (och över 200 kollade in totalt, så några av er var här fler än en gång ;D)

Det är såklart väldigt roligt, en vanlig dag har jag runt 25 besökare. Med tanke på att jag startade en blogg för att ventilera mina tankar så känns det mycket kul att så många (för mig är det många) har hittat hit!

Vilka är ni allihop? Jag blir faktiskt nyfiken 😀

Skönhet kommer infrån, eller? VIDEOKLIPP

Att klä upp sig, sminka sig och göra sig fin kan vara roligt ibland, men det får aldrig bli en skyldighet eller ett tvång. Dove är ett företag som profilerat sig just som “sanna”; de använder väldigt olika modeller (både baserat på ålder, utseende och vikt) och arbetar med bilden av skönhet och hur den sprids.

Se denna film och fundera över vilka ideal vi för vidare och hur vi gör det. För visst kommer skönheten inifrån, det gäller bara att vi tror på det och vågar lita på det.

Önskar bara alla unga tjejer och killar vet exakt hur mycket man kan retuschera!

Våga vara dig själv!

Hurra, hurra, hurra! Gabriels födelsedag!

Idag är det alltså Gabriels födelsedag, tre år blir vår lilla älskling! Eller, stora menar jag förstås 😉

Vi började dagen med paketöppning, frukost och lite lek ute (medan jag dekorerade tårtorna). Trevligt fikabesök har vi fått av barnens mormor, morfar Åke, Julian, Izabelle, Miranda, Jonna, Edvard, Ida, Jonas och farmor och farfar (i tidsordning typ). Jag bjuder på lite bilder från dagen! Under kvällen hade vi trevligt sällskap av Edvard och Jonna som blev kvar några timmar extra. Vi hoppas att de snart kommer tillbaka på middag och biokväll!

Tårtan! Gabriel älskar flygplan så tårtan hade givetvis detta som tema!

Tårtan – annan vinkel.

Dockskåpet! Skåpet, ett startset med möbler och dockor fick han av oss. Av mormor (m. fam) och Ida och Jonas fick han två möbelset till! Detta blev en favorit, han har lekt i dockskåpet nästan hela dagen, vi tror att det kommer fortsätta :)

En lässtund i Åkes famn

Dagens kakor, även dessa med temat “flygplan” (fast jo, det är några helikoptrar med också)

Gabriel ser tårtan för första gången och upprepar bara orden “wooow” och “yppan” (flygplan)

Fikadags!

Moster Ida har också med sig present!

Plupp fick också härliga böcker, bilar, en Nicke Nyfiken docka, ett flygplan och en lekstuga som ska byggas så fort farmor och farfar kommer hem från Skottland! Yay :)

Bröllopsdag med en liten “twist”

Vaknade igår morse 04.45 av att William ropar på mig, ledsen. Han kräktes och kände sig liten och ynklig (såklart). Där ställdes planerna på bröllopsdag med barnvakt och middag på Lindgården in. Tanken var att vi skulle lämna barnen i farmor och farfars vård för att strosa runt på stan, äta och dricka gott och sedan komma hem sent. Nu blev planerna ändrade i all hast (såklart). William frågade med ynklig röst om jag inte skulle flytta mig längre bort från honom så att jag slapp bli smittad varvid jag förklarade att mammor och pappor inte bryr sig om sådant, man är alltid nära sina barn och hjälper dem och blir man sjuk, ja då är det som det är. Sen kröp vi ner tillsammans i hans säng och kramades…

Middagsplanerna (som egentligen var grillat lamm, något gott vin och Lindgårdens underbara chokladefterrätt) blev istället marinerad fläskfilé, smörstekta kantareller, örtstekt potatis i ugn och sås (med ett ruggigt gott vin till). Till efterrätt gjorde jag chokladmousse med tre olika sorters choklad och nötter i (inget skräp på påse alltså!)

När barnen sedan sov festade vi på kex, ost, vin, frukt, chips och annat smaskigt. Det blev en riktigt trevlig dag ändå och förmodligen är William inte magsjuk utan har bara ätit något skumt, för resten av dagen mådde han toppen (och så har hans mage gjort förr)! Det slutade med filmen “Valentines day” som var rätt så underhållande och innehöll massor av bra musik.

Kärlek för alla! Om samkönade äktenskap.

Hurra! En liten seger måste det ju ses som! När jag läser igenom nyheterna fastnar jagalltför ofta bland det tråkiga, hur många bilolyckor det varit, att barn har drunknat, att människor svälter, någon har skjutits. Men idag hörrni, idag blev jag glad när jag surfade omkring bland nyheterna.

I Kalifornien har man rivit upp beslutet om att samkönade par inte får gifta sig, nu har alla samma lagliga rätt till giftermål, oavsett kön och läggning. Hurra! 😀