Loppis

Kakfat av sockerkaksformar 

Jag har i ett par år sökt efter de perfekta sockerkaksformarna på olika loppisar, och äntligen hittat dem! Jag hade en bild i huvudet av hur de skulle monteras på ett kakfatsstativ och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet! 

  
Med fynd från skogen och trädgården blev den ett trevligt arrangemang på köksbordet.

Inramat pyssel till Halloween

Efter ett relativt långt uppehåll från bloggen har jag kommit på mig själv de senaste veckorna med att faktiskt vilja blogga igen, och det var länge sedan!

Jag har fräschat upp bloggens utseende, vilket verkligen behövdes, och dessutom sett till så att jag kan skriva nya inlägg direkt från telefonen – kanske gör det att jag faktiskt fortsätter att skriva nya inlägg.

Jag tänkte börja med ett otroligt lätt, men snyggt och effektfullt, pyssel till Halloween som närmar sig. Jag och en god vän planerar ett rejält firande så förmodligen kommer det fler inlägg i den här kategorin. Det snygga trycket hittar du gratis här! Jag har skrivit ut det, skurit till och ramat in – enklare än så blir det inte!
image

Lapptäcke av romantiska tapeter i gammalt fönster

Sommarens sista projekt avslutade jag faktiskt dagen innan skolan började igen. Det blir kanske lite bakvänd ordning att visa det sista pysselprojektet först men så får det bli ändå! Ni får dock hålla till godo med mobilbilder för jag är tydligen ruskigt lat…

Det här fönstret har jag planerat och längtat efter i två år! Det tog tid att hitta ett fönster med många rutor och sedan har det (i ärlighetens namn) stått i källaren sedan i julas. Det var dessutom i ganska dåligt skick (som ni kan se på bilderna längre ned) och jag har fått ta bort skadade bitar och spackla i många omgångar innan jag äntligen kunde slipa och måla. Fönstret är 150 cm brett och innebar ganska exakt ett dygns arbete (effektiv arbetstid)… Tapeterna kommer från Intrade Design.


bild (85)

 

 

Fönstret när det äntligen är spacklat, slipat, målat och alla tapeter är tillskurna och inpassade!


bild (88)

Fönstret när hundraelfte omgången av spackeln torkat.


bild (86)

Provar ut tapeternas placering.

bild (87)

Jag älskar mitt fönster! Det blev till och med finare än jag föreställt mig under den (ovanligt långa) tiden för planeringen av det här projektet… 

Att måla eller inte måla – det är frågan…

Det här underbara skåpet fyndade vi för ett par veckor sedan. Det är förtjusande helt enkelt och jag har velat fram och tillbaka hur jag ska göra med färgen. Vi har inte en enda möbel i huset i brunt och den sticker verkligen ut. Jag vill verkligen måla den vit, samtidigt som jag inte vill riskera att förstöra skåpet (nej, vi bryr oss inte om värdet skåpet eventuellt har, jag menar bara att vi kanske ångrar oss om vi målar det). Åh så jobbigt det kan vara med beslutsångest…

Gammal spegeldörr blir sänggavel

När vi köpte vår nya continentalsäng letade vi länge efter rätt sänggavel, utan att hitta någon kan jag tillägga. Slutligen snubblade jag över en spegeldörr nere i källaren och insåg att där hade vi verkligen något som passade. Där började jakten på den perfekta spegeldörren (symmetrisk och med någorlunda rätt mått). Jakten slutade på Toggas, där hittade jag nämligen en gammal skruttig dörr som nu äntligen målats. Dörren fick ben, kilar där gångjärnen suttit och “proppar” där dörrhandtag och lås förut satt.

Sänggavel efter målning

Närbild på sänggaveln, notera de nya prickiga lakanen (som kom igår!)

Att vara klarvaken

Det är rätt enerverande att vara klarvaken när man borde sova. För sova borde jag göra, klockan är snart 1.40. Ändå sitter jag här klarvaken, har legat i sängen och läst ett par timmar.

Vi har haft en väldigt trevlig helg i Östergarn, god mat, spel, loppisar, bad, rökt fisk, promenader, sovmorgon… Det har varit varmt, runt 30-35 grader i skuggan. Det är ungefär maxtemperaturen jag tål, mer än så här klarar jag inte. Än så länge kan man ta på sig en tunn klänning, bada och dricka massor av vätska, men blir det varmare måste jag lägga mig i vatten och inte komma upp. Mina fötter och mina händer är svullna, jag kan knappt få av mig mina ringar. Barnen sover oroligt när det är så varmt också, de söker runt i sina sängar efter en liten sval fläck att ligga på en kort stund.

Jag har iaf fyndat roliga glas med inbyggda sugrör till dem. Det resulterade i att Gabriel drack åtta glas och William åtminstone tre. Hah! Jag visste väl att man kunde få i barn extra vätska genom att erbjuda något roligt att dricka ur. Det är litegrand som att ge ett sugrör till mjölk. Även om de inte är sugna så blir det ett sådant äventyr att de dricker det ändå.

Under nästan hela dagen har jag haft en molande huvudvärk. Somnade på soffan under kvällen och vaknade helt förstörd. Micke sprang iväg (nyttigt!) och då först började dimman lätta. När det blev lite svalare och huvudvärken släppte kände jag att jag återvände lite till livet. Fjantade omkring som i en fånig film med en korg på armen och klippte rosor. Arrangerade rosor i kök och vardagsrum. Överraskade mannen med små blåa skålar med rosa rosor i på nattduksborden… Satte mig slutligen på trappen och njöt av de svalare (säkert bara 25 grader eller så) fläktarna som kom. Hämtade en bok (“Fjärde sommaren”, i serien om “Sisterhood of the travelling pants” som jag fullkomligt älskar) och käkade vindruvor. Fick en sådan där stund för eftertanke och gick till slut för att titta och snusa på mina barn som sover så ljuvligt. Gud så lycklig jag är!

I morgon ska jag måla vår sänggavel (aka den gamla dörren). Jag hoppas att jag håller vad jag lovar nu och att jag är lika motiverad i morgon. Eller senare idag… Senare idag kommer också Jonas, det ska bli väldigt trevligt :)