Världen utanför

Love <3 Hope

 I början av hösten ville mina stora barn göra något för att försöka hjälpa några av alla de flyktingar som lämnat sina hem och sina länder. Vi hade många samtal om varför människor flyr, hur krig kan uppstå men också hur vi kan hjälpa. 

Vi har skänkt kläder, leksaker och hygienartiklar, vi är världsföräldrar och skänker till Rädda Barnen och Läkare utan gränser, men vi ville göra mer. Vi började pärla armband med Williams budskap, som alla skulle kunna förstå, och sålde dem. Vinsten gick oavkortat till UNHCR, Röda Korset, Rädda barnen och Läkare utan gränser. 

Vi började med tio armband och sedan lade jag ut inlägg på Facebook. Efter det pärlade vi i mängder… Totalt samlade vi in ungefär 8 000:- som vi swishat vidare. Jag är väldigt stolt och rörd över barnens initiativ och omtanke – alla kan göra något litet! 

  
  

CampGuide Sweden – den perfekta appen för alla campare!

Micke har gjort det igen. En perfekt app som alla behöver, helt enkelt.

CampGuide Sweden är den ultimata guiden till Sveriges alla campingar. Med en knapptryckning hittar du alla campingplatser nära dig, du kan själv filtrera på SCR-campingar, F-campingar eller ställplatser. Vill du hellre söka efter campingplatser efter län går det utmärkt. Förutom  karta, bilder, information och länkar till campingplatsernas hemsidor kan du också få vägbeskrivning med gps.

För att ladda hem den, eller läsa mer, klicka här!  Eller sök direkt i AppStore i din iPhone, sök på Campguide Sweden!

 

Ljus, fräsch design. Smidig och lätt att använda!
Självklart kan du klicka på bilderna och få upp dem i stort format!

Sortera efter län och filtrera själv hur du vill se dem – alla campingar,
enbart SCR-anslutna campingplatser, F-campingar eller ställplatser. Valet är ditt!

Här kommer beskrivningen av appen:

Ska du campa i sommar? Vill du veta vilka campingar som finns i närheten? Välj län och leta upp den perfekta campingplatsen för just dig! Du kan självklart se bilder av alla campingplatser och om du vill ha hjälp att hitta dit får du enkelt vägbeskrivning via GPS.

I CampGuide Sweden hittar du Sveriges alla SCR campingar samlade i en app, det finns även ca 200 F-campingar samt 50 ställplatser. Totalt ca 700 campingplatser, fler platser läggs till i kommande uppdateringar.

För närvarande är det 463 campingar inlagda med information om campingen, bilder samt koordinater och länkar till campingarna hemsidor. 

Allt detta i en stilren förpackning. Kräver ingen uppkoppling då all information finns i appen. Ansluter automatiskt till internet om du vill använda den inbyggda GPS:en för vägbeskrivning eller besöka campingplatsernas egna websidor för mer information.
All i CampGuide Sweden är skrivet på engelska.

Vet du en campingplats som borde finnas med? Skicka ett mail så fixar vi det!

E-tillsatser – eller, vad är det egentligen vi stoppar i oss?

Vi försöker att äta mat tillverkad från grunden, fräscha och gärna ekologiska råvaror. E-tillsatser är något vi länge funderat över och undvikit i mat, inte bannlyst helt men åtminstone haft koll på. För några veckor sedan blev Micke tillfrågad om han inte kunde göra en bra app till iPhone med just alla e-tillsatser i, något han nappade på. Det finns många fler än vi som vill ha möjlighet att snabbt kolla upp vad en viss produkt innehåller, och det är verkligen smidigt när man står i affären och kan se exakt vad som finns i varan man håller i handen.

För några dagar sedan blev den klar för nedladdning – och om du också vill veta vad det egentligen är du stoppar i dig är det enkelt att ladda hem appen till exempel här! Genom att söka på “tillsatsguiden” eller “tillsatser” direkt i app store kommer du till rätt plats direkt.

I appen får du givetvis reda på var e-tillsatsen kommer ifrån, om den används som till exempel smakförstärkare, sötningsmedel eller färgämne. Du får också reda på om den är av animaliskt ursprung och hur den framställs samt hur den eventuellt påverkar människor.

 

 

Igår började de visa en oerhört intressant dokumentär om just e-tillsatser. Självklart går den att se på svtplay! Klicka på bilden för att komma till filmen.

Ibland gråter själen

Ibland känns livet så orättvist, så fruktansvärt hemskt. När jag läser om lilla Freja på fyra år trillar tårarna okontrollerat. Tänk att leva med vetskapen att ens barn ska dö, att barnet sakta men säkert förlorar sinnen och förmågor. Tänk att veta att man en dag kommer vakna utan sitt barn.

Nä, ikväll känns inte som en bra dag. Jag ska gå upp och pussa på mina ungar och vara tacksam för vartenda vredesutbrott eller skrik. Det betyder ju att de finns här.

Det går att omvända sig från den homosexuella synden

Eftersom homosexualitet är en syndig sjukdom borde vi “normala” (heterosexuella) göra allt vi kan för att omvända, och därför frälsa, våra medmänniskor som är homosexuella.

För några dagar sedan godkände Apple en app till iPhone från organisationen Exodus International. Organisationen, som är djupt kristen, vill bota homosexuella med sin app. Apple som själva säger att applikationerna som tas in i AppStore inte får vara varken ”nedsättande, anstötliga, illvilliga eller som kan skada en grupp eller individ” godkände alltså en app som ska göra användarna ”fri från homosexualitet genom kraften från Jesus”.

I en blogg läser jag hur “det går att omvända sig från den homosexuella synden” och “det går nämligen att omvända sig från vilken synd som helst. Annars skulle aldrig Jesus ha uppmanat att vi skulle omvända oss. Det är inte bara vissa synder det går att omvända sig ifrån, utan från alla slags synder!”

Protesterna har givetvis rasat. Eftersom homosexualitet varken är en sjukdom eller en synd bör vi varken bota eller frälsa homosexuella (eller bisexuella, eller transsexuella eller, ja, ni fattar.) Efter att ungefär 146 000 människor protesterat har appen tagits bort, i samma blogg som ovan kommenteras detta med de djupt tragiska orden:

“Men ska HBT-rörelsen ha rätt att utsätta och påverka ungdomarna med homosexbudskap som något “normalt”? Märklig värld.”

Jag är djupt förvånad över att Apple godkände applikationen från början. Samtidigt är jag liiite nyfiken på hur sjutton Exodus ville bota folk från homosexualitet genom appen, vad gjorde den egentligen? HUR skulle den ha fungerat? Nu får jag aldrig veta, tack och lov, men min nyfikenhet är väckt!

Läs mer här! Vill du veta mer om andra “hatappar”, läs då här!

Menstrual Regulation

I Bangladesh är abort olagligt. Men den stora mödradödligheten (1/110 jämfört med Sveriges 1/17 400) och landets enorma fattigdom gör att man ändå insett en sak. Det överbefolkade landet måste på något sätt begränsa antalet barn som föds. Där kommer man runt lagen kring abort genom att använda sig av en teknik som heter Menstrual Regulation. Vid en undersökning bekräftas att kvinnan är gravid och fostret sugs ut med en vakuumpump, men man gör inga graviditetstester. Det finns alltså aldrig “på papper” att kvinnan är gravid och man utför ingen abort, man bara “återställer mensen” igen.

Läs den otroligt intressanta bloggen av Jenny Nordlander som är mammaambassadör från RFSU!