Halloween

Inramat pyssel till Halloween

Efter ett relativt långt uppehåll från bloggen har jag kommit på mig själv de senaste veckorna med att faktiskt vilja blogga igen, och det var länge sedan!

Jag har fräschat upp bloggens utseende, vilket verkligen behövdes, och dessutom sett till så att jag kan skriva nya inlägg direkt från telefonen – kanske gör det att jag faktiskt fortsätter att skriva nya inlägg.

Jag tänkte börja med ett otroligt lätt, men snyggt och effektfullt, pyssel till Halloween som närmar sig. Jag och en god vän planerar ett rejält firande så förmodligen kommer det fler inlägg i den här kategorin. Det snygga trycket hittar du gratis här! Jag har skrivit ut det, skurit till och ramat in – enklare än så blir det inte!
image

Pumpor 2013

Årets pumpaskörd!

Gabriel har själv ritat och med lite hjälp skurit ut en traditionell pumpa, William har med lite hjälp gjort en lieman och jag har gjort ett spöklikt träd med en uggla i (såklart).

Glad halloween allihop! Själv firar jag med dubbla möten och tre utvecklingssamtal…

 


bild (95)

 Äntligen urkarvade och tillskurna!

bild (94)

Med belysning!

 

William – vampyren

Förra helgen var William på ett läskigt halloweenkalas och han ville gå utklädd till vampyr. Den här skrämmande bilden får bli den sista i kategorin “Halloween” – för i år! William hade en fantastisk kväll som avslutades med spontan övernattning efter kalaset.

Äggspöken och kyrkogård av kartong

 

Här är ett pyssel vi ägnade oss åt förra helgen. Det är en kyrkogård med kyrka och gravstenar i kartong som vi målat med vattenfärg samt äggskal med svart hobbylackfärg. När vi skrev på gravstenarna (som bara är ca 4-5 cm höga) var det svårt att få det snyggt med en pensel, det gick inte att få plats med texten. Till slut kom vi på att vi kunde använda tandpetare för att få det sådär riktigt pyttigt, tyvärr ville inte barnen skriva själva då eftersom det var rätt knöligt, så det blev mitt jobb.

Halloween – pumpor 2012

Årets uppsättning av pumpor. William har gjort den mer “traditionella”, Gabriel har kommit på idén och hjälpt till (så mycket han ville) med Harry Potter. Spöket är min skapelse.

Om ett par dagar är det dags för halloweenfirande, mysigt tycker jag, kul och spännande tycker barnen…

20121028-232447.jpg

20121028-232502.jpg

Ps. Uppdaterade inlägget med en bild på alla pumpor i mörkret…