Tittskåp – rymden

2013-01-20-19-22-47

Att arbeta med rymden som tema är både stort, spännande och lärorikt. Jag kommer att lägga till en ny kategori där jag samlar material till temat och först ut är alltså ett tittskåp med planeterna.

Jag har tagit en skokartong och målat den svart inuti (det är verkligen heltäckande även om det inte ser ut så på bilden) och sedan har jag målat planeterna. Solen var från början en stor gul flirtkula men fick inte plats, det fick bli en cirkel på ena kortsidan istället som symboliserar den. Flirtkulorna har jag målat med vattenfärg och sedan hängt upp i svart snöre genom att göra ett litet hål och trä tråden igenom. Nedtill, under planeterna, sitter små lappar som berättar vilken planet det är. Dvärgplaneten Pluto fick vara med så att minnesramsan skulle fortsätta stämma (mamma vattnar jorden medan jag sätter ut nya plantor, ni minns väl?)

Självklart är det här ett projekt som eleverna är engagerade i, det står just nu 20 skokartonger i vårt klassrum som sakta men säkert omvandlas till tittskåp över vårt solsystem.

 

Uppdaterat 17 februari 2013 med bilder på en del av elevernas tittskåp (några hade tyvärr redan hunnit bli hämtade, det är också orsaken till att de står i lite underliga formationer). Otroligt fina och välarbetade blev de, med mycket detaljer!

bild (25)

 

 

bild (26)

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *