”Jordsnurra”

bild (12)
Med enkla medel kan man illustrera hur månen rör sig runt jorden och hur både jorden och månen roterar runt solen. Det som krävs är kartong och påsklämmor. Vi gjorde det med eleverna förra veckan och det var väldigt uppskattat, delvis eftersom det var ett ”roligt pyssel”, men mycket också eftersom det faktiskt blir väldigt lätt att förstå med denna modell.

2 Comments

 1. Josefine

  Hej!

  Jag blev överlycklig när jag hittade din inspirerande blogg, är lärare själv. Jag satt nämligen och skulle göra en modell som denna över solen, månen och jorden. Däremot har jag fått blackout. Varför behöver jorden snurra (på detta sätt) i modellen? Det blir väl att den snurrar på fel håll jämfört med rotationen runt sin egen axel när jorden är målad som på bilden eller tänker jag fel? Känns som om jorden skulle varit målad uppifrån för att ge eleverna förståelsen för jordens rotation men då missar man årstiderna istället eller tänker jag helt fel? 🙂 vore jättetecksam om du ville hjälpa mig att reda ut min tankeverksamhet 🙂

  Mvh
  Josefine

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej Josefine! Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vilket problem du har, du kanske får förklara närmare hur du menar?

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *