Rymdspel – en redovisningsmetod

Att redovisa förvärvade kunskaper kan ske på många sätt. En metod är att låta eleverna tillverka spel. Här fick de fria händer att skapa rymdspel. (Bildkvaliteten kan ibland variera på min blogg, en hel del bilder tar jag med mobilkameran eftersom den alltid finns med…)

Eleverna har spelat dels i grupperna som tillverkat spelen, men också gått runt i klassen och spelat de andras spel. Samtliga barn i förskoleklassen har fått testa spelen och nästa vecka spelar vi med parallellklassen.

 

bild (20)

En spelplan med svarta hål (hamnar du på ett svart hål måste du slå en etta eller sexa för att få kraft nog att ta dig därifrån). För att kunna komma i mål krävs det att du svarar rätt på frågor, självklart med rymden som tema.

 

bild (21)

En spelplan där man slår med tärning och förflyttar sig rätt antal steg. Beroende på vilken färg du hamnar på händer olika saker. Också här är basen ett frågespel med frågor kring rymden.

 

bild (22)

Frågespel med diverse äventyr som kan hända på de olika rutorna. Notera den egentillverkade tärningen!

 

bild (23)

Ett lottospel med rymdtema.

bild (24)

Ett memory med de olika planeterna.

 

Detta material är tillverkat på pedagogisk förstärkning.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *