Emma – om mig

Emma heter jag och jag bor på Gotland. Jag bor med min man och våra fyra barn i ett hus på lite över hundra år – långt ute på landet. Barnen är 13, 11 och 3 år samt en liten skrutt på 6 månader.

Jag är sedan mer än tio år tillbaka lärare och har arbetat i förskola och lågstadiet förut. Innan min föräldraledighet fick jag äntligen chansen att testa på att arbeta i förskoleklass och det var helt otroligt givande. Jag trivs som fisken i vattnet, eller bättre kanske! Det är roligt och lärorikt att arbeta med sexåringar och jag är glad att jag har provat på det också!

Sedan några månader tillbaka författar jag en del läromedel, det är roligt att göra material ”på riktigt” också som inte bara finns på bloggen utan sprids i vidare cirklar och som fler har användning av. Jag har bland annat gjort en hel del material i matematik till Skolplus samt skrivit boken Bygg din grupp trygg som Natur och Kultur ger ut.

När jag är ledig så läser eller pysslar jag, gärna med barnen såklart. Vi kör omkring med husbil från tidig vår till sen höst och upptäcker nya guldkorn och smiter iväg från vardagens alla måsten.

26 Comments

 1. Sandra

  Hej Emma!

  Jag intressera din hemsida och jag kommer in fyra gången i veckan och jag har har lärt mig väldigt mycket 1000 tack. Emma är snäll kan du sicka fortsättningen av Alfabetet – färglägga och spåra …….. jag blir mycket tacksam

  Mvh
  Sandra Lavesam

  Reply
 2. Emma (Post author)

  Det ska jag självklart göra!

  Reply
 3. Laila Svanholm

  Hej, jag har botaniserat lite bland dina sidor, som jag tyckte mycket om. Grattis till en fin hemsida.

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Tack!

   Reply
 4. Bodil

  Hej!
  Blev glad över att jag hittade hit och vilket härligt material du gjort, blev väldigt inspirerad. Jag arbetar som lärare för elever med särskilda behov och har tillverkat mkt material själv genom tiderna, nu har jag en liten fråga då tiden inte alltid räcker till om du skulle vilja dela med dig och maila mig en del material som fångade mitt intresse, bla bokstavskorten gemener, versaler, bokstavskort spårkort, ljudspel/bokstavsspel och sångkort, kanske jag har något att byta med.

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej Bodil! I nuläget har jag tyvärr inte möjlighet att dela med mig av materialet eftersom bilderna inte får spridas så. Jag hoppas att du får massor av inspiration av materialet dock och gör ett eget liknande i så fall och att du förstår hur jag tänker. Det finns massor av annat material som är helt okej att ladda hem och använda från min hemsida.

   Trevlig helg!

   Hälsningar, Emma

   Reply
 5. Maria

  Tjenixen Emma, min kära vän! Fin blogg du har fixat! Jag har prövat att blogga, men den sorts blogg jag vill ha finns inte – HJÄLP!!! Jag vill kunna sälja mitt material – hur det än är så tar det en massa tid att göra material och då kan man väl få ta lite betalt för allt arbete man lägger ner för att det ska bli så lockande och roligt för eleverna som möjligt? Min externa hårddisk fullkomligt bubblar av grejer som vill tryckas, skäras, vikas, limmas, lamineras m m. Jag ska skaffa en maskin som hjälper till med klipperiet – triiiist – som heter Silhouette Portrait – en helt enastående manick som skär i stort sett allt som går att skrivas ut och lite till. Har du upptäckt Lycko än? Ett superbra material – självrätttande. Sök på Google. Jag gör egna… inom alla möjliga ämneskategorier! Nä, nu är det dags att snusa ett par timmar – jobbet hägrar igen efter några dagars sjukvistelse i hemmet, hur nu det ska gå – känner mig hur pigg som helst!!!! Må gott, kram//Maria

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Tack Maria för dina fina ord! Visst hade det varit roligt med pengar för materialet jag gör, men det värmer mitt hjärta ungefär lika mycket att veta att andra har glädje av det jag gör och att jag kanske underlättar någons vardag (precis som många i min omgivning bjuder på fint material som jag kan använda).

   Den däringa skärmanicken låter lysande, det får jag kolla upp! 🙂

   Kram

   Reply
 6. Linda

  Ville bara Tacka för alla bra tips som jag kan använda både hemma med mina egna barn och på förskolan! Vilken inspirationskälla du är!!!!

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej Linda!

   Jag blir så väldigt glad och tacksam när jag får sådana här inlägg och kommentarer, det är härligt att veta att andra har glädje och nytta av det jag gör!

   Kram, Emma

   Reply
 7. Frida G

  Hej Emma! Jag är 19 år, går barn och fritidsprogrammet på gymnasiet och ska snart börja jobba på en daglig verksamhet för utvecklingsstörda/funktionshindrade vuxna, dessutom jobbar jag som barnvakt till en 3 och en 4 åring (tjej och kille), pedagogiskt pyssel är det jag brinner för och det var otroligt roligt att hitta din sida! Nu har jag tagit massor av inspiration och gjort ett eget målarhäfte till ungarna som jag tänkt att vi ska måla i idag, med bokstäver och siffror 🙂
  Fantastiskt att du gjort en så bra och lättförståerlig sida som du delar med dig av! du får gärna maila mig med uppdateringar som sker här om du har tid och lust! 🙂

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej Frida!

   Vad kul att läsa om dig, välkommen hit! Det blir, som du redan anat, ett svårt projekt med mailuppdateringar. Jag vill gärna tipsa dig om Bloglovin, där lägger du själv till en lista med bloggar du vill följa och så får du alla nya inlägg i en lista. Om du kollar i högerkolumnen har jag en länk där det står ”följ mig med Bloglovin” (eller något liknande). Hoppas du kommer tillbaka!

   Kram, Emma

   Reply
 8. Béatrice Aspenlind

  Hej, Snubblade bara in på din sida av misstag…och blev så GLAD! Underbart att hitta din sida. Har en pojke på 9 år som har en språkstörning och skolan har mer eller mindre gett upp på honom…till min stora sorg. Nu håller de på med geometri i skolan och jag hittade dina fina kort med de geometriska figurerna! Tack!!!!
  Med vänlig hälsning
  Béatrice i Gimo

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej!

   Ge inte upp, och låt absolut inte någon annan ge upp! För oss som har barn med särskilda behov kan det ibland kännas som en evighetslång kamp och ibland önskar man verkligen att man slapp kämpa så förtvivlat för allt. Jag hoppas innerligt att ni har stöd och att ni hittar lust och kärlek att kämpa vidare. Vad glad jag blir att du gillar materialet, kanske finns det annat som ni kan ha användning för? Annars kan du säga till så hjälper jag gärna till och fixar!

   Hälsningar, Emma

   Reply
 9. Linda Sikström

  Hej Emma, vilka fina material du har gjort! Jag har en sida på Facebook som heter Länkar och appar för föräldrar och pedagoger. La precis en länk till din blogg! Vill du så gå med så kan du hålla oss uppdaterade:) Gruppen har ca 740 medlemmar!

  Hälsningar

  Linda

  Reply
 10. Emma (Post author)

  Hej Linda!

  Det vill jag självklart göra, låter både intressant och spännande! Tack för frågan 🙂

  Hälsningar, Emma

  Reply
 11. Maja

  Hej Emma! Hittade din sida genom en fb delning, blev så glatt överraskad! Vilken härlig sida med massa fina tips å idéer! Jag jobbar själv på en montessoriförskola å kände direkt att barnen skulle älska detta! Kul dess utom när jag såg att du e gotlänning när jag själv e utflyttad gotlänning:) tack igen å ha en fin dag!!

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Tack Maja för dina fina ord, vad kul att du hittade material du gillar! 🙂

   Reply
 12. Jenny Pettersson

  Hej Emma!
  Vilken fin blogg du har! Massor med roliga och fina bilder som inspirerar! Jag är lärare och ska ha en åk 1 i höst och tycker om dina bokstavssidor med spårning och tillhörande bilder. Tänkte höra med dig om det går och få dem i pdf fil?
  Med vänliga hälsningar
  Jenny

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej1

   Tack för dina fina kommentarer! I nuläget får du nog fortsätta att ladda ned och skriva ut en sida i taget.

   Hälsningar, Emma

   Reply
 13. Sara

  Hej Emma!
  Tusen tack för en otroligt bra blogg med massa tips.
  Du gör så fina dokument och kort.
  Vad använder du för program när du gör dokument med bilder och text i?
  Mvh
  Sara

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Tack Sara! Jag använder mig bara av publisher, det är enkelt och smidigt 🙂

   Reply
 14. Kerstin

  Hej Emma,
  Jobbar som fsk och har som många andra blivit inspirerat av ditt fina material och speciellt det för barn med speciella behov då vi har två barn där jag arbetar. Tack. ☺

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hej Kerstin!

   Tack för den härliga kommentaren! Vad roligt att du har användning av materialet 🙂

   Reply
 15. Ellinor

  Hej. Jag vill gärna komma i kontakt med dig. Du har mängder med bra material som inte är åtkomligt. Jag hoppas du tittar in någon gång i bland så vi kan få kontakt.

  Reply
  1. Emma (Post author)

   Hoppsan, det låter inte alls bra. Kan du skicka något exempel?

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *